Sinoć je u Jazz Cafeu Tuzla održana promocija knjiga Treperava svjetlost, na dvanaestoj riverijadi tradicionalnom okupljanju pjesnika i ljubitelja lijepe riječi, koje ovaj put bilo posvećeno  120 napretkovih pjesnika .  O knjizi i književnom aktivizmu priređivača Ante Zirduma  govorili su Nihad Mešić River, jedan od recenzenata i autora zastupljenih u prigodnoj panorami (organizator Riverijade) i dr. Larisa Softić Gasal.

Nihad Mešić, između ostaloga je naglasio da ovaj Zirdumov izbor svjedoči o izuzetno bitnoj kulturološkoj povijesti HKD Napredak, podršci koju su redovito dobijali talentirani autori, kako do tada nepoznati široj javnosti, tako i oni etablirani koji su, u pravilu, sa zadovoljstvom sudjelovali na različitim manifestacijama koje je organizirao  Napredak. Nadalje, imena autorica i autora uključenih u ovu po Zirdumovim riječima “panoramsku” knjigu kazuju, da podrška autorima nije bila rezervirana isključivo za one koji su se izjašnjavali Hrvatima, nego da je najvažniji kriteriji bio, prije svega, kvalitet. Bilo da se radi o pjesmama koje su objavljivane u Napretkovim godišnjacima, ili su sudjelovale na natječajima koje je Napredak organizirao ili podržavao, radi se o djelima koja zaslužuju pažnju, posebno imajući u vidu kulturno-historijske okolnosti i činjenicu da je “najstariji” uključeni autor po godini rođenja Josip Milaković (1861) rođen 135 godina ranije od “najmlađeg”  Ivana Volića (1997).

Čitatelji će, bez ikakve sumnje, uživati u izboru u koji su, pored ostalih, ali nikako ne manje bitnih, uključeni: Vladimir Nazor, Dragutin Tadijanović, Anka Topić, Ivo Andrić, Salih Alić, Tin Ujević, Sida Košutić, Tin Ujević, Mate Balota, Silvije Strahimir Kranjčević. Nikola Šop, Ljerka Premužić, Enver Čolaković, Ilija Ladin, Marko Martinović Car, Ivan Kordić, Admiral Mahić, Jozefina Dautbegović- Krajinović, Gradimir Gojer, Vesna Hlavaček, Fabijan Lovrić, Šimo Ešić, Željko Ivanković, Maja Tomas, Dragan Mučibabić, Dragan Marijanović, Jasmina Hanjalić, Jasna Primorac, Šima Majić, Mirzana Pašić Kodrić, Miljenko Jergović, Lidija Pavlović Grgić, Vladana Perlić… 

Umjesto svoje pjesme zastupljne u knjizi River je pročitao pjesmi pokojnog pjesnika Rajka Glibe  Taze haber iz Proklete avlije koji je dobio nagradu na istom natječaju u Travniku 2010. kada je i on dobio nagradu.

DR. Larisa Softić Gasal istaknula je Zirdumovu predanost u književnim aktivnostima koje se realiziraju u HKD Napredak, a koje imaju izniman značaj za kulturni život u Bosni i Hercegovini te sama in terpretirala pjesme Miljenke Koštro, Lidije Pavlović Grgić i Ilije Jakovljevića ukratko objasnivši snagu i ljepotu svake od pročitanih pjesama.

Okupljeni pjesnici su na samom početku pročitali po jednu svoju pjesmu a onda su svi interpretirali pjesme iz knjige. Zanimljivo je da su i okupljeni ljubitelji poezije dobili knjigu te su i oni po svome izboru  pročitali po jednu ili dvije pjesme. Tako je između ostalih čitana poezija darka Cvijetića, Sonje Pilić, Envera Čolakovića, Željka Ivankovića. Ante Gavrića, Miroslava Pilja, Branke Natalije Palac, i drugih a završeno s pjesmom Ive Andrića.
Priređivač knjige Anto Zirdum je iskazao svoju radost što su se u toj ugodnoj atmosferi Jazz kluba u Tuzli okupile dobre duše, jer namjera ove knjige, koja je izišla povodom sto dvadesete obljetnice od utemeljenja HKD Napredak, je dati povoda za okupljanje i osnaživanje  svijeta dobrotom i ljubavlju, vječitim okupacijama pjesnika, a što je za ovaj trenutak sveopće sumračnosti civilizacije od posebne važnosti. Na kraju je zahvalio svojim kolegama i dragim ljudima te najavio da će njegov slijedeći dolazak u Tuzlu biti akcija prikupljanja knjiga poezije za utemeljenje specijalizirane biblioteke poezije u HKD Napredak Vitez.

Na Dvanaestom umjetničkom druženju poznatom kao Riverijada, svoje priče i pjesme, uz domaćina Nihada Mešića Rivera, su čitali: Selma Kopić, Tatjana Tomić, Majda Zukić, Mehmed Meša Đedović, Zekija Jahić, Mladen Marko Tokić, Alma Tursunović, Tanja Mulavdić, Gabriela Spahić, Halida Čamdžić i Dino Hukić.