HKD NAPREDAK Podružniva Vitez

UG ZDRAVO DRUŠTVO Mostar

objavljuje ime SLAVODOBITNICA KNJIŽEVNE NAGRADE GRAH ZA ILIJU LADINA ZA 2015

jasmin

Žiri književne nagrade Grah za Iiliju Ladina 2015. u sastavu: Miro Petrović, Anto Zirdum i Segor Hadfžagić odlučio je da titulu slavodobitnice za 2015. ponese JASMINA HANJALIĆ za pjesmu PUT KA ZAPADNOJ STRANI.

Pored toga Organizacijski odbor Performansa Grah za iliju Ladina je prošle godine odlučio  ukinuti natjecateljski karakter odnosno novčane nagrade i vratiti se prvobitnoj ideji o važnosti susretanja i druženja oko lika i djela Ilije Ladina te je u tom duhu odlučio dodjeliti 9 pohvalnica (pohvala + zahvalnica) za a zapaženu interpretaciju vlastite pjesme
i osobit doprinos promicanju pjesmotvorne ljepotoljubivosti i prijateljske družboljubivosti povodom lika i djela Ilije Ladina i to:

  1. Fabijanu Lovriću – Knin
  2. Franji Bratiću – Usora
  3. Rabiji Mameledžija – Travnik
  4. Savku Pećiću – Derventa
  5. Fikretu Daupoviću Fiki – Sarajevo
  6. Džemalu Seferu – Jajce
  7. Zdravku Odorčiću – Zagreb
  8. Željku Kocaju – Vitez
  9. Kenan Kundalić – Zenica

Pjesma Put ka zapadnoj strani istu ladinovsku angažiranost aktualizira na potpuno autentičan autorski način svojstven Jasmini Hanjalić i predstavlja, zapravo, pravi smjerokaz kako se, bez reminensiranja i parafraziranja, odgovori zadatom okviru, kojemu pjesnici inače nisu skloni. To je zapravo ono najvrijednije u njegovanju sjećanja na Iliju Ladina, jer najbolji način da se slavi uspomena na njega jeste vrsnoća poezije.